ISF Noodhulpactie winter 2022-2023

Deze noodhulpactie is tijdelijk weer opengesteld.
U kunt aanvragen indienen tot 1 mei 2024.

Eind 2022 heeft het ISF samen met het Kansfonds een actie kunnen doen om gedurende een korte tijd armoede te bestrijden in Delft en omgeving. Gelijktijdig met deze actie werd er aan de Delftenaren een oproep gedaan om de ontvangen energiecompensatie van €190,- te doneren aan mensen met ‘energiearmoede’. Door deze oproep mocht ook het ISF een fors bedrag ontvangen van €22.112,-. Samen met de Kansfonds actie is dit breed gecommuniceerd en waar nodig ingezet.

Echter, vanwege energiecompensatie maatregelen van de overheid en de ruimhartigheid van het Kansfonds, is er nog een deel van dit Energiefonds beschikbaar.

Het ISF wil opnieuw de mogelijkheid aanbieden dat mensen met energiearmoede een beroep doen op dit energiefonds. Hiervoor wordt de ‘Noodhulpactie winter 2022-2023’ opnieuw opengesteld voor aanvragen gericht op energieschulden.

Globaal gelden dezelfde voorwaarden als voor de oorspronkelijke actie:

– De energiekosten moeten hoger zijn dan dat de aanvrager zelf kan betalen.

– Voorliggende voorzieningen (o.a. de energietoeslag van de Gemeente Delft, zie www.delft.nl/energietoeslag ) moeten benut zijn of niet van toepassing zijn.

– De aanvragen moeten bij het ISF worden ingediend middels het formulier dat op de website aanwezig is ( https://www.isfdelft.nl/noodhulpactie/download-aanvraagformulier/ ). Het formulier moet worden opgestuurd naar Noodhulp@ISFDelft.nl).

– Binnen 2 weken na ontvangst van de aanvraag neemt het ISF contact met u op met aanvullende vragen of een besluit. Over de beslissing wordt niet gecorrespondeerd.

– De actie loopt zolang er geld beschikbaar is, maar niet langer dan tot 1 mei 2024.

.